ZAČÁTEK NOVÉHO ŠKOLNÍHO ROKU V KOMISI ČESKÉHO JAZYKA A LITERATURY - EPSTEIN A LITERABUS

31.08.2020 13:33

gosmi letech se vrací na GIO Marek Epstein, filmový scenárista, spisovatel, držitel Českého lva za film Ve stínu. Od té doby v jeho filmografii přibylo osm dalších snímků, mezi nimi pohádka Anděl Páně 2, romantické drama Pohádkář nebo komedie Wilsonov. Posledním jeho realizovaným scénářem je Šarlatán, historický příběh skutečné postavy léčitele Jana Mikuláška, jehož režie se ujala polská režisérka Agnieszka Hollandová a do hlavní role obsadila Ivana Trojana. Setkání s Markem Epsteinem, určené studentům literárního semináře a všem dalším zájemcům, proběhne ve čtvrtek 17.9. v odpoledních hodinách. Po něm bude v kině Jitřenka následovat projekce zmiňovaného Šarlatána. Scenáristu snímku na jeho cestě do Semil doprovodí dramaturg a filmový historik Jaroslav Sedláček.

                                                                                                                          

 V případě příznivé epidemiologické situace na měsíc říjen připravujeme

  • divadelní seminář pro naše studenty ve spolupráci s organizátory Krakonošova divadelního podzimu ve Vysokém nad Jizerou
  • tradiční putování literabusem, tentokrát po stopách spisovatelů středních Čech, zavítat bychom měli k Berounce (O.Pavel), na Starou Huť (K.Čapek), do Nymburka a Kerska (B.Hrabal) i na Lipnici (J.Hašek)